1463305.jpg

Vielä lisää synttäreiltä.. Hellapoliisilta löysin täytteet kakkuun. Päällä Flora vispi+vanilliinikreemijauhetta. Koristeet marsipaania ja sokerihelmiä.

Suklaatäyte:
5-6 liivatelehteä
2 munaa + 0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
2 tl vaniljasokeria
200 g taloussuklaata sulatettuna
n 0,5 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa (ei ihan täysteholla) puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen n puolitoistaminuuttia, tai kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon vaahdotettu Flora vispi, sekä vaniljasokeri.

Kuumenna vesi esim juomalasissa mikrossa kiehuvaksi ja liuota vedestä puristeut liivatteet siihen, anna jäähtyä minuutin verran.

Lisää joukkoon sulatettu suklaa, sekoita tasaiseksi. Kaada sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen liivateneste.

Kaada suklaatäyte kostutetun kakkupohjan päälle, nosta päälle keskimmäien kakkulevy ja kostuta.

Valmista appelsiinitäyte:
7 liivatelehteä
400 g appelsiinijugurttia
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
(sokeria maun mukaan)
2-4 tl vaniljasokeria
yhden appelsiinin raastettu kuori
yhden appelsiinin puristettu mehu

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita keskenään appelsiinijugurtti, vaahdotettu Flora vanilla, vaniljasokeri ja appelsiinin kuoriraaste.

Kuumenna mikrossa esim juomalasissa appelsiinista puristettu mehu, liuota joukkoon vedestä puristeut liivatteet, anna jäähtyä hetki.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada appelsiinitäyte kostutetun kakkupohjan päälle, nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta se.

Nosta kakku hyytymään mielellään yön yli jääkaappiin.

Nosta vuoan päälle tarjoilualusta ja kumoa kakku.


Tässä vielä täytteestä kuva.
1463315.jpg